Kopmosegaard

Økologisk landbrug

Dexterkvæg:

Vi anskaffede os disse pragt fulde dyr efter vi havde være på dyrskue i Odense 2009, vi faldt pladask for dem, disse små kraftfulde dyr,Dexter er en race der kommer fra Irland, den udemærker sig ved både at være en malke ko og samtidig være en kødrace.
Det er samtidig en meget nøjsom race med hensyn til foder indtagelse. Det betyder jo så også at den vokser langsom. Den har også korte muskelfibre, hvor de andre kvægracer har lange muskelfibre. Det der er kendetegne ved de korte muskelfibre er at mørheden er nemmer at få frem. Dexter oksekød er gourmet kød det er kendt af mange gourmet kokke, for dets velsmagende og møre kvalitet.
Vores Dexter går ude hele året sommer som vinter. Vi har nogle stalde de kan benytte hvis de selv skulle få lyst, Vi har om vinteren set dem mange gange gå rundt med sne på ryggen, og veltilpasset spise.
Vi vil have at vores dyr har haft et godt og så naturligt et liv som det nu er muligt, når vi nu avler dem.
Vi bestræber os på at lave en så alsidig wraphø, bestående af mange græs arte og urter. De får ingen fabriks fremstille kraftfoder. Det vil sige at når du spiser vores oksekød så er der så optimalt som muligt indhold af omega 3 fedtsyren i det.
Oksekøds indhold i dag af omega3 fedtsyre er faldet med en faktor 10 i forhold til hvad det var for 70- 80 år siden. Alene pga. at de ikke får deres naturlige foder.
Det er meget fedtfattigt kød.

131R-400 138-400 IMG 9142R-400

 

 

Copyright © 2014.Kopmosegaard, Davinde skovvej 64, 5220 Odense SØ Tlf. 25168232