Kopmosegaard

Økologisk landbrug

Gammel sortbroget dansk Landrace gris

Denne gris var meget udbredt i Danmark omkring år 1900, Den udemærke sig med at den var meget nøjsom, og at den var meste til skoven hvor den fandt stort set alt hvad den kunne spise.

Den er af natur meget langsom voksende, og hvis man forsøger at putte kraftfoder i den, bliver det bare til fedt.

Af disse årsager blev den snart overhalet af forfaderen til den gris der i dag produceres i den danske svine produktion. For i takt med at, eksporten af svinekød til England kom i gang der først i det 19 århundrede, var det kun den fattige husmand der havde glæde af den.

Racen har været ved at uddø, men der har heldigvis været nogle der har haft et par stykker, og i dag laves der et bevarings arbejde på racen, og det er vi med i.

Det tager et sted imellem 2-3 gange så lang tid at fodre en Gsdl. gris op som det tager at fodre en produktions gris op.

Men så har vi heller ikke haft udgifter til medicin, og meget lav dødlighed af smågrise, og en perfekt grisemor ( so ) der har gået med sit afkom i 5 mdr. Ingen kasterede hangrise, ingen hale kuperinger ( Ej heller hale bid )

En GSDL so går i 3 mdr 3 uger 3 dage fra hun er blevet befrugte af ornen til hun fare ( føder ) og hun får ca en 8-9 grise, og hun får et kuld om året. En so der får grise oftere bliver hurtigt nedslidt.

029R-400 080R-400 147R-400

Copyright © 2014.Kopmosegaard, Davinde skovvej 64, 5220 Odense SØ Tlf. 25168232